Слике и чињенице о сунчаном медведу

сун медведСунчев медвед ( Хеларцтос малаианус ) дугачак је приближно 1,2 м. То је најмањи члан породице медведа, и зато га често називају пас медвед и вероватно најагресивнији у породици медведа, и напашће без провокација. Релативно, имају највеће очњаке од свих врста медведа. Они пате од губитка станишта и криволова. Према овом чланку у Бангкоковим новинама, откривена је нова врста месождера која личи на малајског сунчевог медведа. Откривени фосил је назван Мае-мохцион потисати Пигне и ' чудно, врста се може упоредити са малајским сунчевим медведом који још увек постоји. Али за разлику од малајског сунчевог медведа, изумрле врсте нису могле стајати на две ноге. 'Откривена врста имала је псећу главу, али тело попут медведа.

Сунчевог медведа називају и „медведом медведом“, они су најмањи и најмање познати од свих врста медведа. Сунчане медведе могли бисмо препознати по остатку по жутој или белој ознаци на грудима (полумесец по облику). Они су добри пењачи и дуго остају на дрвећу, а један од добрих разлога за то је што мед набављају из кошница.

Природно станиште сунчевог медведа је низинска тропска шума. Могло би се тежити од 27 до 46 килограма. Мужјак Сун медвед је већи од женке, али само мало. Глава је равна и кратка, ситних ушију, грубог крзна и враћајући се на прсни део, има и оних без ње.

У просеку је број новорођенчади од 1 до 3, а трудноћа би могла трајати од 95 до више од 200 дана. Један сунчани медвед у Берлину (зоолошки врт) наводно се родио два пута у току једне године, али то је прилично необично. Младунци остају код мајки док потпуно не порасту. Бихевиорално су активни током ноћи. Могло се спавати и само ленчити на дрвећу чија висина иде од 2-7 метара. Ови медведи не презимити , можда због тропског станишта и чињенице да је њихова храна доступна у сваком тренутку.

Њихова главна исхрана састоји се од термита, црва и пчела. Они такође узимају воће ако случајно то постигну. Они су на неки начин попут гуштера, јер поседују дугачке језике који се користе за хватање инсеката са дрвећа, термита из гнезда. Познато је да су могли да једу и глодаре и птице.

Њихов тачан број тренутно није познат, али је сигурно у паду због лова и крчења шума. Ово друго значи да су земљишта очишћена како би уступила место територијама плантажа гуме (и других врста).
Који зоолошки вртови их имају?
Зоолошки врт у Минесоти (Америка)

Малајски сунчани медвед, сунчани медвед наведен је као особа са недостатком података (ДД), неадекватне информације за директну или индиректну процену ризика од изумирања, на ИУЦН-овој црвеној листи угрожених врста

Имена за сунчевог медведа
Младунче / дете сунчевог медведа назива се 'младунче'. Женке се зову 'крмача', а мужјаци 'нераст'. Скупина сунчевих медведа назива се „лутка или лењивац“.
Земље
Брунеи , Бурма , Камбоџа , Кина , Индија , Индонезија , Лаос , Малезија , Тајланд и Вијетнам
Станишта сунчевих медведа
Шума и Суптропска / тропска сува шума
Неке чињенице о
Сун медвед



Тежина одраслих : 46 кг (101,2 лбс)

укрштене сибирске хаскије

Максимална дуговечност : 36 година



Женска зрелост: 2372 дана



Гестација: 95 дана

Одвикавање: 90 дана

Величина легла: 1



Тежина при рођењу : 0,325 кг (0,715 лбс)

на продају штенад пит лаб мик

Извор: Старосна , лиценцирано под ДЦ

Више животиња које почињу са С.