Пругаста сова

Пругаста сова је сова средње величине са великим чуперцима уха и смеђкасто-белим диском лица обрубљеним црном бојом. Кљун му је црне боје, а има очи боје цимета. Има краћа, заобљена крила од већине најближих рођака. Горњи део је цимет са фином црном вермикулацијом и тешким пругама. Доњи део је бледо браон, тамних пруга.

Слика пругасте сове лиценцирана је под Цреативе Цоммонс Приписивање .
Изворни извор : Пругаста сова
Аутор : Цхрис Гладис из Кјота, ЈапанПермиссион (Поновна употреба ове датотеке) Ова датотека је лиценцирана под лиценцом Цреативе Цоммонс Аттрибутион 2.0 Генериц. Можете слободно: делити - копирати, дистрибуирати и преносити дело



Пругаста сова је класификована као најмање забринута. Не испуњава услове за ризичнију категорију. У ову категорију су укључени широко распрострањени и таксони.

пудл крст краља Цхарлеса

Пругаста сова је сова средње величине са великим чуперцима уха и смеђкасто-белим диском лица обрубљеним црном бојом. Кљун му је црне боје, а има очи боје цимета. Има краћа, заобљена крила од већине најближих рођака. Горњи део је цимет са фином црном вермикулацијом и тешким пругама. Доњи део је бледо браон, тамних пруга. Користи различита станишта, укључујући приобалне шуме, мочваре, саване, травнате отворене површине и тропске прашуме. Више



Пругаста сова Централне и Јужне Америке уско је повезана са северноамеричком душоухом. Понекад је зову ишарана дрвена сова. Овде можете пронаћи фотографије и информације које ће вам помоћи да идентификујете и уживате у овој прелепој сови. Одељак Фиелд Нотес укључује средњоамеричку мапу подручја и информације о гнежђењу, станишту, опису и идентификацији. Да бисте одмах прешли на било који од ових одељака, користите доње линкове за прелазак на страницу. Више



Први објављени опис Пругасте сове дао је 1807. године Лоуис Јеан Пиерре Виеиллот користећи примерак Цаиенне. Ова сова је често била укључена у род Рхиноптинк, али се сада сматра Асиом. Опис: Ова сова средње величине има чупере ушију који су добро развијени и избочени у бокове или на врх (када су поремећени) главе. Његове велике уши су сложене и асиметричне, и изузетно осетљиве. Има јако изражен бели диск лица црних оквира, тамно смеђе очи и готово црнкасте новчиће. Више

Први опис пругасте сове дао је Лоуис Јеан Пиерре Виеиллот 1807. године захваљујући примерку Цаиенне. Мушка одрасла особа је сова средње величине, кратких крила и дугог репа. Горњи део је жућкастосмеђ до циметов, са финим вермикулацијама и тешким црнкастим пругама. Летно перо и реп су забрањени тамно смеђом бојом. На доњем делу грла је бело. Дојка и трбух су насипно беле боје, са смелим црнкастим пругама. Више

Номинирати за пругасту сову у енциклопедији? Релевантно за пругасту сову у енциклопедији? Био у Пруганој сови у енциклопедији Да Не Да Да Не Номинирај да би се омогућило гласање на овој фотографији за чланак Пругасте сове у енциклопедији. Сутра ћете добити 50 номинација Поништи Поднеси извештај НоминирајГлани доле Гласај за детаље о фотографијиЦеловит прозорПретходна фотографијаПочни презентацију Прекини презентацијуСледећа фотографија не подразумијева. цдн. 5Д = Албум & цонтект_воте% 5Бвотабле_ид% 5Д = флицкр-484885485 & цонтект_воте% 5Бвотабле_типе% 5Д = Предметхттп: //ввв.фотопедиа. Више



Ову пругасту сову фотографисао је Пете Моррис у априлу 2002. године у Сан Јосеу, Костарика. Кликните овде да бисте се вратили на страницу са пругастим совама. Више

Пругаста сова је јужноамеричка сова. Станиште се креће од Мексика на северу до Бразила и Боливије на југу. Ова сова чини дом густим лишћарским низинама и сезонским шумама које се гнезде на дрвећу и често леже у групама. Иако је проучавање ове птице тешко због њиховог станишта, запажање које је могуће открива да ове сове лове ноћу и да се њихова прехрана састоји од малих сисара. Више

Пругаста сова (асио цламатор) живи у Јужној Америци и деловима Централне Америке. Користи различита станишта, укључујући приобалне шуме, мочваре, саване, травнате отворене површине и тропске прашуме. Може се наћи од нивоа мора до 1600 метара и више. Његов систематски пласман није решен. Различити ауторитети га смештају или у Асио, у псеудоскопе заједно са јамајчанском совом, или ређе у монотипски (= једну једину врсту) род Рхиноптинк. Више



Пругаста сова има црни кљун и очи боје цимета. Његови горњи делови су жућкасто-смеђе пругасте и мрко браон боје. Анатомија тела укључује: дужину 30-38 цм, распон крила 22,8 - 29,4 цм и тежину 320-546 г. Живи у саванама, отвореним или полуотвореним травњацима, малим шумарцима и шикарама. Дијета пругасте сове укључује: велике инсекте, мале сисаре, гмизавце и птице. Више

Пругаста сова је ретко сретана сова отвореног станишта, углавном на панамском падину Пацифика. Ридгели је предвидео да ће крчење шума довести до проширења подручја ове врсте, али није јасно колико се гостољубиве пољопривредне површине могу доказати, па бих рекао да порота још увек није изашла. Више

Пругаста сова је слабо познат становник Неотропицс. Иако је релативно велика и препознатљива сова, пругасту сову је лако превидети, а чак је и њена географска распрострањеност слабо позната. Ово је утолико изненађујуће, јер је Пругаста сова птица релативно отворених станишта, као што су природне саване, пашњаци и пољопривредна поља, као и лагана шума, па чак и градски паркови. Више

Пругаста сова има врло препознатљив изглед. Релативно велика сова са истакнутим „ушима“ или „роговима“ (чуперци издуженог пераја на круни), Пругаста сова име је добила по тешким црним пругама на грудима и стомаку обојених боја. Још једна значајна карактеристика пругасте сове је врло бела боја дискова за лице који су смело обрубљени црном бојом. Полови су слични по изгледу. У Пругастој сови нису описане никакве морфије боје. Више

Мексичка пругаста сова пореклом је из Централне и Јужне Америке. Ова врста сове необичног изгледа сродна је британској краткодлакој сови и врло је прилагодљива бројним стаништима, укључујући шуму, обрадиво земљиште, прашуму, приградска и урбана подручја. Такође једу разноврсну исхрану, од малих глодара и птица, преко голубова и голубова, до гмизаваца, а посебно су омиљени бодљикави гуштери. Више

Пругаста соваПтице у Суринаму = - пругаста сова, млада, суринам пругаста сова, одрасла особа, суринам Фотографије младе пругасте сове са оближњом вероватно мајком, направио Петер Релсон у Суринаму у јануару 2002. Усред Парамариба. Више

Прехрамбене навике пругасте сове (Асио цламатор) у провинцији Буенос Аирес, Аргентина ЈУАН П. ИСАЦЦХ, МАРА С. С., МАРИАНО М. МАРТ НЕЗ Јоурнал оф Раптор Ресеарцх: 34 (3): септембар 2000: 235- 237. Пругаста сова (Асио цламатор) је раширена врста од Мексика преко тропске и суптропске Јужне Америке до Аргентине (Гроссман и Хамлет 1964, Цаневари и сар. 1991, Холт и сар. 1999). Више

укључујући осам хоотера, кишу, дрвену сову и пругасту сову, али је вероватно најпознатија као сова хоот. Отпремљено: 11.04.09 Лиценца: Аттр-Нонцом 3. Више

Пругаста сова, Бразил, РЕГУА новембар 2008. Лее Дингаин Гуапи Ассу Бирд Лодге, РЕГУА Пругаста сова - пругаста сова, Панама, мочвара Лас Мацанас јануар 2010. Микаел Бауер Пругаста сова - Приказани записи 1 до 4 од 4 Укупан број записа Више

величине минијатурног аустралијског овчара

Перуанска пругаста сова обично се налази у танким тропским шумама, на пољима и мочварама, али избегавајући густу шуму. Ловит ће на чистинама, обрадивим површинама и ивицама шума. Има низ станишта која се протежу од нивоа мора до 5000 метара надморске висине. Више