Јужни Боубоу

Ова врста се налази у југоисточној Африци, углавном у југоисточном Зимбабвеу, источној Боцвани, Мозамбику и јужној и источној Јужној Африци. Учестало је у густим шикарама у шумама, мангровима, шикарама и баштама. У сушнијим регионима га има у шуми уз реку.

раса енглеских овчара



Јужни Боубоу је класификован као најмање забрињавајући. Не испуњава услове за ризичнију категорију. У ову категорију су укључени широко распрострањени и таксони.

Јужни Боубоу (Ланиариус ферругинеус) је грм. Ова породица птица пассерина је уско повезана са правим срајцима из породице Ланиидае, и некада су биле укључене у ту групу. Ова врста се налази у југоисточној Африци, углавном у југоисточном Зимбабвеу, источној Боцвани, Мозамбику и јужној и источној Јужној Африци. Учестало је у густим шикарама у шумама, мангровима, шикарама и баштама. У сушнијим регионима га има у шуми уз реку. Више



Јужни боубоу у гнезду са рибом. Распрострањеност и станиште Ендем у јужној Африци, јавља се од југоисточне Боцване преко провинција Лимпопо и Северозапад до јужног Мозамбика, протежући се низ обалу до КваЗулу-Натал, Источног и Западног рта. Заузима широк спектар шумских станишта, као и приобалне шикаре, речни грм, плантаже страних дрвећа и приградске баште. Више



Соутхерн Боубоу више информација на хттп://ворлдбирдс.паге.тл/БИРДС-АНД-БИРДИНГ.хтм * * Додајте видео у своје друштвене обележиваче Означите и делите Додајте коментар - Нешто да кажем? .... Више

Јужни Боубоу је здепаста птица и углавном је тајновит. Више воли да борави у густим клупцима и грмљу и чешће се чује него што се види .. Обично се налази у паровима, у Риверине Форест-у, шикарама, ободу шуме или добро пошумљеним предграђима. Прехрањује се углавном од инсеката, али узима јаја и младе птице. Такође ће јести воће и жито, а долази и за столове за птице. Више

Јужни Боубоу се обично скрива у густој вегетацији, али постаје питом око домова са баштама. Налази се углавном дуж источних делова Јужне Африке, јужног Мозамбика и Зимбабвеа и провинције Лимпопо. Јужни Боубоу се храни инсектима, воћем, гнездарицама и семењем. Гнездо је плитка чаша гранчица и штапића, везана пауковом мрежом и обложена меканим материјалима. Више



Као што наводи његово име, дистрибуција Јужног Боубоу-а је углавном ограничена на регион испод 22 ° Ј, замењен северно од те географске ширине сличним, али белијим бочним тропским Боубоу, Л. аетхиопицус који се протеже од Зимбабвеа северно. Јужни бубови углавном нису присутни у Слободној држави, Кароо-у и суседним сушним регионима без дрвећа, али их се може наћи у свим јужним и југоисточним обалним регионима од Гаутенга на северу до Лимпопа. Више

Јужни боубоу кругер национални парк птице Јужни Боубоу (латинско име Ланиариус ферругинеус) описан је у Робертс Бирдс оф Соутхерн Африца, 7. издање. Ова птица има јединствени број Робертса 736, а пуни опис ове птице пронаћи ћете на страници 697, као и слику Јужне Боубоу на страници 752. Јужна Боубоу припада породици птица класификованих као Малацонотидае. Према Институту за афричку орнитологију Перци ФитзПатрицк, Јужни Боубоу је познат и под овим другим именима: Африцан Боубоу. Више