Цевовод Пловер

Постоје 2 подврсте цевовода: источна популација позната је као Цхарадриус ​​мелодус мелодус, а средња западна популација позната као Цхарадриус ​​мелодус цирцумцинцтус. Име птице је изведено из њених тужних звонастих звиждука који се често чују пре него што птица буде видљива.

Слика цевовода је лиценцирана под ГФДЛ
Изворни извор : Оригинална слика Цхарадриус-мелодус-004.јпг снимио Мдф
Аутор : Мдфдеривативе ворк: Корисник: Тмв23 (разговор) Дозвола (Поновна употреба ове датотеке) ГФДЛ
Дозвола : ГНУ лиценца за бесплатну документацију



Цевоводни плетер је класификован као близу угрожавања (НТ), близу је квалификовања или ће се у блиској будућности квалификовати за угрожену категорију.

Једна од најпознатијих обалних птица, цевовод је такође једна од најугроженијих. Иако због своје реткости редовно добија заштиту за места за гнежђење и медијске кампање, ова мала обална птица је нервозно гнездо и рањива на поремећаје који могу пореметити родитеље и младе пилиће. Више



Већина нас је чула за Пипинг Пловер, угрожену обалну птицу Северне Америке и Кариба. Многи људи, међутим, не знају много о цевоводном плетеру. Цевовод је угрожена врста која је у великој мери опала услед људских активности на обалним линијама у читавом свом домету. За више информација о цевоводима погледајте одељак Угрожени цевоводи. Више



Лукавица (Цхарадриус ​​мелодус), птица која је у Висконсину наведена као угрожена, преферира велике изоловане калдрмисане плаже на обалама језера Мицхиган и Супериор. Узгој се одвија од почетка маја до средине септембра. Статус и НХИ документовани догађаји у Висконсину Табела у наставку даје информације о заштићеном статусу (државни и савезни статус) и рангу (С и Г ранг) за цевоводну племеницу (Цхарадриус ​​мелодус). Погледајте кључ радне листе за више информација о кориштеним скраћеницама. Више

мешавина карелијског медведа

Цевовод (Цхарадриус ​​мелодус) је мала обала птица боје врапца која се гнезди и храни дуж обалних песковитих и шљунковитих плажа у Северној Америци. Одрасла особа има жуто-наранџасте ноге, црну траку преко чела од ока до ока и црни прстен око врата. Ова трака на грудима обично је гушћа код мушкараца током сезоне размножавања и то је једини поуздани начин за разликовање полова. Више

* Управљање плажама за цевоводе у Новој Енглеској ПЛАНОВИ ЛЕКЦИЈА ФОТОГРАФИЈЕ И ЦРТАЊЕ КРЕДИТНИХ ВЕЗА: * Веб локација Ралеигх, НЦ * Веб локација Њу Џерзија * Планинско-преријска регија * Средњи регион Добродошли на ново место цевовода за становништво Атлантске обале! = Освежите страницу за још панорамских фотографија. Више



Пипинг Пловер је мала, бледа обална птица која насељава плаже, обале и сува корита језера. Угрожен је или угрожен у свом релативно малом домету. Многи посетиоци плажа су упознати са знаковима ограде и упозорења који су постављени око места за узгајање од пресудне важности за опоравак ове врсте. Изглед: Пипинг Пловер је мала обална птица, дугачка око 7 инча и тешка само око 2 унци. Више

стандардна мешавина пудлица аустралијског овчара

Цевовод Пловер налази се дуж обала Атлантика и Залива, као и у унутрашњости на северним Великим равницама. Због ометања људи, све популације се сматрају угроженима или угроженима. Више

Постоје 2 подврсте цевовода: источна популација позната је као Цхарадриус ​​мелодус мелодус, а средња западна популација позната као Цхарадриус ​​мелодус цирцумцинцтус. Име птице је изведено из њених тужних звонастих звиждука који се често чују пре него што птица буде видљива. Укупна популација се тренутно процењује на око 6.410 појединаца. Прелиминарна процена показала је 3.350 птица у 2003. години само на атлантској обали, 52% од укупног броја. Становништво се повећава од 1991. године. Више



Цевоводи се виде појединачно или у малим јатима. Животна историја Плоча цјевовода је прва од обалних птица која је стигла на узгајалишта, почевши од почетка до средине марта. Гнезда, која су плитке огреботине, праве се током удварања и понекад су обложена каменчићима и / или шкољкама. Обично се постављају знатно изнад ознаке осеке на отвореним, углавном травнатим песковитим плажама или одрубљеним површинама. Више

Цевовод Пловер Цхарадриус ​​мелодус је мала птица на обалама језера, речним песковима и океанским обалама. Са својом главом и леђима у боји осушеног песка, Пипинг Пловер се добро уклапа у своје окружење плаже, помажући му да се сакрије од предатора. Има белу задњицу, делимично црни реп, црну траку изнад белог чела и један црни „појас“ или дојку (која се назива и оковратник или трака за врат), која је понекад непотпуна, а која је у супротности са белом дојком и стомака. Више

станиште цјевовода; опсег његовог узгајања је дуж атлантске обале од Приморја до Вирџиније и у унутрашњости од Алберте до Небраске. До 1900-их, популација Пипинг Пловер-а драстично је опала, јер се некада сматрала птицом дивљачи, па је велики број њих убијен сваког пролећа и јесени. Правна заштита као птица селица, не-дивљач и интензивни напори на очувању помогли су у њеном опоравку, али опстанак врсте је и даље угрожен. Више

Пловер цјевовода Пловер цјевовода је мала обална птица величине врапца. Дугачка је око пет до седам центиметара. На леђима је песковито смеђе-сиво, а на доњој страни бело. Има црну или смеђу траку за врат; црни врх на репу; беле 'обрве;' црна трака преко чела; ноге и стопала жуто-наранџасте боје; и мали, прљави наранџасти новчић са црним врхом. Више

Цевовод (Цхарадриус ​​мелодус) је угрожена обална птица. На полеђини су боје песка, а одоздо беле боје. Током сезоне размножавања одрасли имају црну траку на челу између очију и једну црну траку око врата. (Његов већи рођак Киллдеер често се виђа у парковима, игралиштима и теренима за голф и има две тамне траке око врата.) Цевоводи се гнезде само на плажама и више воле плаже са калдрмом. Више

Познато је да цевоводи живе у 3 околине: Атлантској обали, Великим језерима и Северним великим равницама. Сорта Греат Плаинс је најкритичније. На локацији Аудубон стоји да је у Северној Америци остало приближно 6400 цевовода. Захваљујући напорима за очување, овај број је већи од броја из 1986. године. У Тексасу, на Флориди и у Лоусиани има највише становника пловила. Пловер за цевоводе, зимско перје Купи на АллПостерс. Више

малтесе схитзу мик штене

Цевоводни пловер - јул 2003. врста месеца - - цевоводни мокраћ (Цхарадиус мелодус) био је јулска врста месеца у част 30. годишњице Закона о очувању угрожених врста Њу Џерсија и формирања ДЕП-овог програма за угрожене и неименоване врсте ( ЕНСП). Више

процењено да је пао на 790 парова, цевовод је стављен на Савезну листу угрожених врста. Али данас, захваљујући великим напорима владиних агенција и група грађана да поставе ограде око места за гнежђење и да повећају јавну свест о претњама са којима се суочава цевовод, птичје атлантско приморско становништво (највеће у држави) има до 1195 парова. Циљана су даља повећања. Више

Цевовод је мала обална птица, дугачка око 7 1/4 инча са распоном крила од 15 инча. Препознатљиве карактеристике укључују пераје песковите боје са сиво-смеђим крунама и леђима, белим челима и тамним тракама преко круница. Тамни, али непотпуни прстенови окружују њихов врат. Више

јајови цјевовода (ц) Маркуис Валсх / НХФГ јаја цјевовода цв. (ц) Маркуис Валсх / НХФГ пилићи цјевовода цв. (ц) Статус очувања Маркуис Валсх / НХФГ НХ: Угрожени савезни статус: Угрожене цјевоводе су законски заштићене у Нев Хампсхире-у. Поседовање и заузимање (што укључује наношење штете, узнемиравање, повређивање и убијање) је незаконито. Распрострањеност: Хамптон и Сеаброок Опис: 6-7 ½ ”Боја песка на врху, а доле бела. Више