Слике и чињенице јелена Пере Давида

Јелен Пере ДавидаЈелен Пере Давида (Елапхурус давидианус) познат је само сада у заточеништву, у дивљини су изумрли у 19. веку. Међутим, поново је представљен у парку Нан Хаизи Милу, Пекинг и резерват Дафенг, провинција Јиангсу, 1980-их. Након објављивања свог открића, оца Арманда Давида, радећи као француски мисионар у Кини, животиње су убрзо изумрле у дивљини. Последње преостало стадо налазило се у царском резервату, а западне и јапанске трупе су га појеле током Побуна боксера . Пре тога, мали број јелена Пере Давида извезен је у Енглеску, уколико су даље узгајани. Сви живи јелени Пере Давида потичу из овог једног стада. Сада је класификован као „критично угрожен“. Јелен Пере Давида јако воли воду, за разлику од осталих врста јелена ... Кинези су му дали име 'сзе пу схианг', што значи 'нико од четири', јер има магарећи реп, врат попут камила, рогови јелена и копита краве, али не личи ни на једну од њих ...

Слика лиценцирана под ГФДЛ



Јелен Пере Давида, јере Пере Давида, наведен је као опасно угрожен (ЦР), суочен са изузетно великим ризиком од изумирања у дивљини, на ИУЦН-овој Црвеној листи угрожених врста



Имена за Пере Давида
Младост / беба Пере Давида назива се 'младунче или дупе'. Женке се зову 'срна, кошута или крава', а мужјаци 'јелен, јелен или бик'. Група Пере Давида назива се „стадом“.
Земље
Кина
Неке чињенице о
Јелен Пере Давида

Тежина одраслих : 186,5 кг (410,3 лбс)

Максимална дуговечност : 28 година



Женска зрелост: 821 дан

Зрелост мушкарца: 1186 дана

Гестација: 288 дана



Одбијање: 167 дана

Величина легла: 1

Легла годишње: 1



Интервал између легла: 360 дана

Тежина при рођењу : 11 кг

Извор: Старосна , лиценцирано под ДЦ

Више животиња које почињу са П.