Мускрат слике и чињенице

МускратМускрат ( Ондатра зибетхицус ), је полуводни глодар средње величине. Налази се у Северној Америци, а недавно је представљен и у Азији, Јужној Америци и Европи. Главно станиште музгавца су мочваре, али ова животиња се може успешно прилагодити различитим стаништима и поднебљима. Веома је користан за природу и важан за људе због крзна и као храна.

Мушкарци нису прави пацови који припадају роду Раттус . У близини његовог репа налазе се две мирисне жлезде које одају снажан мошусни мирис који муштра користи за проглашење своје територије. Управо му је тај атрибут музгавца дао име.

Величина просечног музгавца је око 16 - 24 инча (40 - 60 цм). Реп му је готово двоструко већи од тела, а тежак је 0,7 - 1,8 кг. Одрасли музгавац је само мало дужи од смеђег пацова, али је четири пута тежи од смеђег пацова. Има средње или тамно смеђи огртач са малом, али густом косом, а боја трбуха је светлија од тела. Двослојно крзно га штити од хладне воде. Уместо косе, на дугачком репу имају ваге које се вертикално спљоштавају како би им помогле у пливању.

Мускратс проводе много времена у води. Под водом могу остати дуже од 15 минута. Имају способност да затворе уши када су под водом. Њихове полупрепнете задње ноге им помажу у пливању, али њихов реп игра главну улогу као погонско средство.

Налазе се у мочварном земљишту у близини сланих или слатководних мочвара, бара, река или језера. Будући да се изградња канала и других канала за наводњавање ствара у великим размерама, мушица је посебно честа на овим просторима. Мушкарци могу преживети у областима у којима се ослобађа сумпорна вода из рудника угља. Мускратс могу заузети то подручје воде где друге животиње попут жаба или риба пропадају.

Као и други глодари, мушкатли су такође плодни узгајивачи. Женке могу родити 2-3 легла годишње, а у сваком леглу може бити 6-8 младих. Бебе су врло мале и теже само 0,8 оз (22 г) по рођењу. У топлом окружењу сазрева за само шест месеци, док у хладној клими треба да сазри једна година.

Мускраттс су активни када је прохладно ноћу, у зору или сумрак. Водена вегетација или мачеви су њихова главна храна. Иако биљни материјали испуњавају 95% својих потреба за храном, понекад могу јести и мале животиње као што су жабе, риба, шкољке итд.

Мускрат је наведен као најмања забринутост (ЛР / лц), најнижи ризик. Не испуњава услове за ризичнију категорију. Широко распрострањени и таксони обухваћени су овом категоријом на ИУЦН-овој црвеној листи угрожених врста

Имена за мошусу
Младунче / беба мускрата назива се „маче, гнездо, пинки или штенад“. Женке се зову 'срна', а мужјаци 'долар'. Скупина музгавца назива се „колонија, хорда, чопор, куга или рој“.
Земље
Канада , Мексико , Монголија и Америка
Неке чињенице о
Мускрат



Тежина одраслих : 1,362 кг (2,9644 лбс)

Женска зрелост: 285 дана



сви смеђи немачки овчар

Зрелост мушкараца: 285 дана



Гестација: 26 дана

Одвикавање: 25 дана

Величина легла: 7



Легла годишње: 3

Интервал између легла: 30 дана

да ли су плави питбулови агресивнији

Тежина при рођењу : 0,023 кг (0,0506 лбс)



Тежина при одбивању: 0,152 кг (0,3344 лбс)

Базална брзина метаболизма: 4 В

Телесна маса: 0,976 кг (2,1472 лбс)

Температура: 37,85 ° Ц (100,13 ° Ф)

Извор: Старосна , лиценцирано под ДЦ

пси који изгледају као крпа

Више животиња које почињу са М.