Мароон-фронтед Паррот

Врста је ендемска за североисточни Мексико, где само око 2500–3000 птица преживи у дивљини.

Слика Папигте са бордо-фронталним лицем лиценцирана је под Цреативе Цоммонс Приписивање-Делите под истим условима .
Изворни извор : ТЈ ЛинПермиссион (Поновна употреба ове датотеке) Ову слику, која је првобитно постављена на Флицкр.цом, отпремио је на Цоммонс помоћу Флицкр бота за отпремање 21:37, 23. фебруара 2009. (УТЦ), Сновманрадио (разговор). Тог датума је лиценцирано према доњој лиценци. Ова датотека је лиценцирана под лиценцом Цреативе Цоммонс Аттрибутион-Схаре Алике 2.0 Генериц. Можете слободно: делити - копирати, дистрибуирати и преносити дело
Аутор : ТЈ ЛинПермиссион (Поновна употреба ове датотеке) Ову слику, која је првобитно постављена на Флицкр.цом, отпремио је на Цоммонс помоћу Флицкр бота за отпремање 21:37, 23. фебруара 2009. (УТЦ), Сновманрадио (разговор). Тог датума је лиценцирано према доњој лиценци. Ова датотека је лиценцирана под лиценцом Цреативе Цоммонс Аттрибутион-Схаре Алике 2.0 Генериц. Можете слободно: делити - копирати, дистрибуирати и преносити дело



Мароонски папагај је класификован као рањиви (ВУ), за кога се сматра да је суочен са великим ризиком од изумирања у дивљини.

Мароон-фронтед Паррот Рхинцхопситта терриси је велика, папагај налик ара. Тамнозелена је са тамноцрвеним раменом и кестењастим челом и траком ока. Чини се да је његова доња страна крила и репа црна док је у лету. Производи висок, ваљани цр-а ак звук. Групе звуче слично жутом желуду ако се чују из даљине. Врста је ендемска за североисточни Мексико, где само око 2500–3000 птица преживи у дивљини. Више



Да ли сте знали? Дијета мароонске папагаје, као и папагаја са дебељушкама, готово је искључиво семеном бора. Профил врста Род: Рхинцхопситта Врста: терриси Величина: Одрасла тежина: 40цм (15. Више



Кестењасте папагаје живе у зрелим боровима, мешовитим четинарима као и борово-храстовим шумама - од 2000 до 3500 метара. Статус: Ова птица се сматра рањивом због прекомерне испаше и уништавања станишта. Процењује се да је остало само 2500-3000 птица, док се годишње произведе 95 до 110 младих. Опис: Ова велика папагаја слична ара просечно је дугачка 38 цм или 15,2 инча (укључујући реп). Више

Да ли сте знали? Дијета мароонске папагаје, као и папагаја са дебељушкама, готово је искључиво семеном бора. Статус становништва дивљег света: 2500-3000 Домет: СИ Мексико, ограничен на 300 км (180 миља) дела Сиерра Мадре Ориентал у Јужној Цоахуили, централно-западном делу Новог Леона и ЈЗ Тамаулипас, а понекад и у Куеретаро. Станиште: Пронађено између 1300-1700м (4264-5576 фт), у планинском мешавини Пинус, Абиес, Куерцус шума. Више

бордо папагај, угрожена птица величине голуба пронађена само у забаченом, надморском делу северног Мексика, где време понекад постане довољно хладно да може да снежи. Готово сви остали папагаји живе у топлој или чак тропској клими. Папагаји се гнезде у пукотинама импозантне литице, а на месту се окупљају стотине. Али постоји брига за њихову будућност. Више



„Папагаји с бордо чеонима били су раширени у подножју литице близу Сан Исидра. Пришао сам онима које сам могао да чујем близу литице литице која је ујутру била на сунцу (окренута према истоку), а не према страни која је окренута ка путу (према северу). Птице су можда биле раширене дуж подножја литице, али ова страна је била најближа месту где сам птицо и ту сам их могао чути. Више