Галапагос Хоари Бат

РЕКЛАМА Извор слике

Тхе Хоари Бат (Ласиурус цинереус) је ’шишмиш са длакавим репом’ који живи на острвима Галапагос. То је уједно и највећи шишмиш који се иначе може наћи у Канади. Хоари шишмиш има просечно дужину од 13 до 14,5 центиметара (5 до 5,7 инча) са распоном крила од 40 центиметара (15,7 инча) и тежином од 26 грама. Његова длака је тамно смеђе боје, а на леђима животиња је смрзнута глазура. Уз главни изузетак доње стране крила, већи део палице је покривен крзном.

Хоари Бат се обично одмара сам на дрвећу, али понекад је виђен у пећинама са другим слепим мишевима. Преферира шуму, углавном четинарске шуме, али лови на отвореним површинама или језерима. Хоари Бат као и Галапагос Ред Бат је инсектор који лети унаоколо, али је крупнији и има прелепо црвено крзно са белим врховима. Ови слепи мишеви лове сами, а главни извор хране су им мољци, али ће јести и вретенце.

Репродуктивни циклус дивљег слепог миша још увек није у потпуности познат, али сматра се да се они паре у августу, рођењем који се догодио у јуну следеће године.



Сматра се да Хоари Бат има период гестације од само 40 дана и да сисачка ембрионална диапауза (одложена имплантација) може играти улогу. Легла се крећу од 1 до 4, а млади проводе око месец дана са мајком пре него што се сами снађу.

Хоари Бат је мигратор и може путовати чак на југ до југа Сједињених Држава или Бермуда. Повремено се слепи миш усели у сандуке за отпрему, што би могло бити разлог за извештаје о њиховом примећивању изнад Арктичког круга.