Бовербирд големе прси

Бовербирд големих прса дистрибуиран је на Новој Гвинеји и северној Аустралији, где насељава тропске шуме, мангрове, шумске шуме Саване и рубове шума. Његова исхрана састоји се углавном од смокава, воћа и инсеката. Гнездо је лабава чаша направљена од малих штапића на дрвету. Сама је врста дрвореда са две стране стијенке и обично украшена бобицама зелене боје.

Слика Бобе птице прсастог прса лиценцирана је под Цреативе Цоммонс Приписивање .
Изворни извор : Сопствени рад
Аутор : Ставенн



Бовербирд с прсастим прса је класификован као најмање забрињавајући. Не испуњава услове за ризичнију категорију. У ову категорију су укључени широко распрострањени и таксони.

Птичји реп, Цхламидера цервинивентрис је средње велик, дугачак до 32 цм, птица са сивкасто смеђим пегастим белим перјем, црном новчаницом, тамно смеђом ирисом, жутим устима и наранџастом пупољком одоздо. Оба пола су слична. Женка је нешто мања од мужјака. Бовербирд големих прса дистрибуиран је на Новој Гвинеји и северној Аустралији, где насељава тропске шуме, мангрове, шумске шуме Саване и рубове шума. Његова исхрана састоји се углавном од смокава, воћа и инсеката. Више



* Бобе птице смеђе прса, Цхламидера цервинивентрис Имајте на уму да је сива говеда (Думетелла царолиненсис) и црна говеда (Меланоптила глабрирострис) из Америке и абесинска говеда (Паропхасма галиниери) из Африке неповезане птице које припадају различитим породицама. Литература - 1. ^ а б Фритх, Цлиффорд Б. (1991). Форсхав, Јосепх. изд. Енциклопедија животиња: Птице. Лондон: Мерехурст Пресс. 228–331. ИСБН 1-85391-186-0. Више



Бовербирд Цхламидера цервинивентрис 2009 ИУЦН категорија црвене листе (као што је проценила БирдЛифе Интернатионал - званична управа Црвене листе за птице за ИУЦН): Најмања забринутост Образложење Ова врста има веома широк опсег и стога се не приближава праговима за рањиве под критеријум величине опсега (Степен појаве пад од 30% током десет година или три генерације). Више

кокер шпанијел помешан са златним ретривером

Бовербирд големих прса дистрибуиран је на Новој Гвинеји и северној Аустралији, где насељава тропске шуме, мангрове, шумске шуме Саване и рубове шума. Велики птичар је уобичајени и упадљив становник северне Аустралије. Западни птичар је птичји птичар обичан у сушној централној Аустралији и региону Пилбара у западној Аустралији. Пегави птичар је широко распрострањен у унутрашњости Квинсленда и Новог Јужног Велса. Више