Источни вук

Извор слике

Тхе Источни вук (Цанис лупус лицаон), такође познат као источно-канадски вук или источно-канадски црвени вук је подврста сивог вука. Понекад се то посматра и као резултат историјске хибридизације између сиви вукови и црвени вукови или којоти. Источни вук је препознат као потенцијално различита врста, али је с њим сродан Црвени вук .

Источни вук углавном заузима подручје у и око провинцијског парка Алгонкуин у Онтарију, а такође се упушта у суседне делове Куебеца у Канади. Источни вук такође може бити присутан у Минесоти и Манитоби.

Некада се Источни вук могао ширити на југ до Сједињених Држава, међутим, након доласка Европљана, ови вукови били тешко прогоњени и истребљени из Сједињених Држава. У Канади се не зна тачан број источно-канадских вукова.



Карактеристике источног вука

Источни вук је мањи од сивог вука. Има бледо сивосмеђу кожицу. Леђа и бокови прекривени су дугим, црним длакама. Иза ушију је благо црвенкаста боја. Сматра се да су ове разлике у атрибутима резултат њиховог порекла Црвеног вука. Источни вук је такође виткији од сивог вука и показује изглед попут којота.

То је зато што се вукови и којоти често паре и узгајају хибридне штенад вука / којота у канадским парковима. Будући да два вука толико личе, на снази је забрана лова на ове вукове и којоте како би се осигурало да се не догоди случајна смрт.

Дијета источног вука

Источни вук плени јелена белорепана, лос , зечеви и глодари, укључујући дабра, мошусу и мишеве. Такође је пријављено ловљење на америчког црног медведа. Студије у провинцијском парку Алгонкуин показале су да су три врсте чиниле 99% вукове прехране, лосови (од којих су неки одстрањени), јелен белорепан и дабар. Вукови имају тенденцију да чешће плене америчког дабра лети, а белорепана јелена зими.