Дарвинове лиснате уши - слике и чињенице

Дарвинов ушасти миш

Ред: Родентиа
Подред: Сциурогнатхи
Породица: Муридае
Подфамилија: Сигмодонтинае
Врста: Пхиллотис дарвини

Дарвинови миш са ушима је наведен као најмање забринут (ЛР / лц), са најмањим ризиком. Не испуњава услове за ризичнију категорију. Широко распрострањени и таксони обухваћени су овом категоријом на ИУЦН-овој црвеној листи угрожених врста

Имена за Дарвина
Младунче / бебу Дарвина назива се 'пинкие, маче или штене'. Женке се зову 'срна', а мужјаци 'долар'. Дарвинова група назива се „гнездо, колонија, жетва, хорда или несташлук“.
Земље
Аргентина , Боливија , Чиле и Перу
Неке чињенице о
Дарвинов ушасти миш



Тежина одраслих : 0,051 кг (0,1122 лбс)

Гестација: 34 дана



Телесна маса: 0,047 кг (0,1034 лбс)



Извор: Старосна , лиценцирано под ДЦ

Чињенице о Дарвиновом мишу са ушима

Није пронађена ниједна чињеница


Више животиња које почињу са Д.