Слике и чињенице о Брајдином киту

Кит брајдесБрајдов кит ( Балаеноптера ) је најмање позната и необичнија из породице Балаеноптиидае (Роркуалс, китови са жлебовима за грло). Они су дубоки рониоци и ретко се виђају у групама. Њихова прехрана састоји се од сарделе, скуше, харинге, инћуна, шкампа, ракова и јастога, а понекад и хоботнице, лигње и сипе. Они су други најмањи роркуали (у просеку 12 метара), а најмањи кит Минке (око 8,5 метара). Китови брајди имају две рупе за ударац на врху главе. Од 1986. године они су заштићена врста широм света и тренутно нису угрожене.

Брајдин кит, обични китовски кит, пигмејски брајдин кит, тропски кит наведен је као „Недостатак података“ (ДД), неадекватне информације за директну или индиректну процену ризика од изумирања, на ИУЦН-овој Црвеној листи угрожених врста

Имена за Брајд
Младост / беба Брајда назива се „теле“. Женке се зову 'крава', а мужјаци 'бик'. Брајд група се назива „гам, махуна или стадо“.
Земље
Ангола , Аргентина , Аустралија , Бразил , Чиле , Кина , Фиџи , Француска Полинезија , Гренада , Индонезија , Ирак , Јапан , Кенија , Мадагаскар , Малезија , Мексико , Мозамбик , Нови Зеланд , Пакистан , Перу , Саудијска Арабија , Сенегал , Сејшели , Соломонска острва , Јужна Африка , Шри Ланка , Тајван , Танзанија и Америка
Станишта Брајдиног кита
Епипелагијски (0-200м) , Марине Неритиц , Марине Оцеаниц и Пелагић
Неке чињенице о
Брајдин кит



Тежина одраслих : 16000 кг (35200 лбс)

Максимална дуговечност : 72 године

Женска зрелост: 3104 дана

цорги хуски мик пас



Зрелост мушкарца: 3104 дана

Гестација: 376 дана

Одвикавање: 274 дана



Величина легла: 1

штенад америчког насилника питбула

Легла годишње: 1

Тежина при рођењу : 1000 кг (2200 лбс)



Извор: Старосна , лиценцирано под ДЦ

Више животиња које почињу са Б.